Kuinka tiimiytyä etänä?

 Tiimityöskentely ja tiimiytyminen ovat Proakatemialla avainasemassa. Kun lähes kaikki työt tehdään porukalla, on ensiarvoisen tärkeää, että tiimiläisten kesken on hyvä yhteishenki, sillä muuten hommasta ei tule yhtään mitään.  

Koronaviruksen pakottaessa kaikki etätöihin, normaali kanssakäyminen katoaa tyystin. Yhteiset aamu- ja päiväkahvihetket akatemialla loppuvat, samoin kuin lounastauot ja spontaanit illanvietot työpäivän jälkeen. Tämä voi tuottaa suuria vaikeuksia hyvällekin tiimille, mutta varsinkin uusille tiimeille, joiden yhteishenki ei välttämättä ole vielä riittävän korkealla tasolla.  

Revena aloitti taipaleensa Proakatemialla tammikuussa 2020. Koulujen sulkeutuessa meillä oli yhteistä matkaa takana vasta muutama kuukausi. Vaikka alku sujui hyvin, olimme maaliskuun tienoilla havahtuneet siihen, että tiimiytymisen eteen olisi syytä tehdä jotain, sillä se oli unohtunut kaiken muun kiireen keskellä. Kalenterimme oli työnnetty täyteen osuuskunnan perustamispalavereja, pakollisia kursseja ja muita kiireellisiä asioita, minkä takia asioista tärkein, eli tiimiytymiseen varattava aika oli kortilla. 

Olimme juuri suunnitelleet HR-tiimin kanssa liudan aktiviteetteja, joita tarjoaisimme tiimillemme kevään aikana, kun Suomen hallitus päätti sulkea maan kaikki koulut. Oli metsäretkeä, after workia, piknikpäivää ja vaikka mitä. Yhtäkkiä olimme ennennäkemättömän haasteen edessä; kuinka vahvistaa tiimin yhteishenkeä, kun emme pystyisi näkemään toisiamme?  

Huomasimme hyvin nopeasti, että tiimiläisten naamataulut alkavat tympiä, jos heidän kanssaan on tekemisissä vain tietokoneen välityksellä, sillä silloin puhuimme vain projekteista ja opinnoista, eikä ylimääräiselle juttelulle jäänyt aikaa. Päätimmekin HR-tiimin kanssa siirtää yhteiset aamukahvit, after workit ja pelihetket nettiin, jotta voisimme puhua joskus jostain muustakin, kuin koulusta. Ongelmaksi muodostui se, että tuntikausien tietokoneella istumisen jälkeen ihmiset halusivat usein vain sulkea läppärinsä kannen ja lähteä ulos. Sitä paitsi kahvittelu tietokoneen välityksellä ei loppujen lopuksi ole kuitenkaan sama asia, kuin kasvotusten. Tiimimme on myös siitä onnellisessa asemassa, että maailman tilanne huomioon ottaen meillä on ollut kädet täynnä töitä projektien kanssa, joten ylimääräistä aikaa ei vain ole ollut. 

HR-tiimi järjesti Ystävänpäivänä yllätysaamupalan tiimiläisilleen. 

Sinnikkään markkinoinnin ansiosta olemme silti saaneet koko ajan enemmän porukkaa tapahtumiimme ja yhteiset illanistujaiset sisartiimimme Wauren kanssa keräsivät ihmisiä kummastakin tiimistä yli odotusten. Kun osa tiimiläisistä harmitteli kykenemättömyyttään osallistua aikataulujensa takia, päätimme alkaa pitämään after work- iltapäiviä joka perjantai, jolloin mahdollisimman moni pystyisi halutessaan osallistumaan. 

Kaiken kaikkiaan yhteiset tapahtumat ovat olleet mukava piristys koronan keskellä ja tiimikavereiden kanssa jutellessa vierähtää helposti useampikin tunti. Vaikka mitkään sovellukset ja ohjelmat eivät korvaa kasvokkain vietettyä aikaa, olen silti kokenut etänäkin vietetyt hetket erittäin tärkeänä osana tiimimme toimintaa. Kun tiimiläisten kanssa puhuu välillä joskus jostain muustakin kuin koulu- ja työasioista, hommien tekeminen yhdessä sujuu huomattavasti mukavammin. 

Positiivisesti ajateltuna koronavirus on pakottanut meidät keksimään luovia ratkaisuja ja luovuuden kehittäminenhän on aina hyvästä. Etänä työskentely on myös saanut meidät tajuamaan, kuinka valtavan paljon ikävöimme tiimiläisiämme. Niin paljon, että emme malta odottaa ensi syksyä, jolloin toivottavasti näemme toisemme taas ihan oikeasti. 

Johanna, HR-tiimi 

Author: Kaisa Ojaniemi

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *